Opis

Temišvar

27.10.2018.

JEDNODNEVNI IZLET AUTOBUSOM

CENA ARANŽMANA : 1100 din.

 

Temišvar, najveći grad Banata, leži na obalama reke Begej i sedište je županije Tamiš. Temišvar je najveći kulturno istorijski centar Srba u Rumuniji gde i danas živi veliki broj srpskog življa. U gradu se nalazi sedište Eparhije Temišvarske Srpske Pravoslavne crkve, kao i savez Srba u Rumuniji. Grad nazivaju „ Mali Beč“ jer je dugo bio pod opsadom Hazburgovaca a njegov centar podseća na stari deo Beča. Prvi evropski grad koji je dobio električno osvetljenje a neke od zgrada projektovao je lično čuveni Gustave Eiffell. Danas je Temišvar jedan moderan grad.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak autobusa u 06:00 h sa parkinga kod Sajma. Vožnja preko Pančeva i Vršca.

Dolazak na granični prelaz Vatin / Moravita, posle carinskih i pasoških kontrola nastavak vožnje do Temišvara . Po dolasku, obilazak grada: Saborna Crkva srpske pravoslavne crkve posvećena Sv. Đorđu, Vladičanski dom, Trg Ujedinjenja, Trg Slobode sa zgradom Garde i starom Gradskom Kućom. Nastavak šetnje do drugog gradskog trga Trg Pobede sa najstarijom gradskom zgradom – dvorac Huniazilor (podignut u XV veku po naredbi Vojvode od Transilvanije Iancu de Hunadoar – u našoj istoriji poznat kao Sibinjanin Janko) koji je danas muzej Banata, gde se na jednom kraju nalazi zgrada Opere i nacionalnog teatra, a na drugom katedralni hram Banatske mitropolije rumunske pravoslavne crkve, a između njih je najmlađi gradski trg, izduženog oblika sa nizom gradskih palata iz zadnjih decenja Austrougarske vladavine i statuom vučice koja doji Romula i Rema ( poklon grada Rima 1926 god.).
Slobodno vreme u centru grada. Fakultativo: odlazak na ručak u restoran Karađorđe. Individualni odlazak u  Iulius Mall , jedan od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope.
Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima, oko ponoći.

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
  • Razgledanje Temišvara na srpskom jeziku
  • Turistički pratilac grupe tokom putovanja /vodič na srpskom jeziku
  • Troškove organizacaije i vođenje puta

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  •  Fakultativni program (ručak u restoranu „Karađorđe“ 5 eur (supa, bečka šnicla, pekarski krompir, sezonska
    salata, hleb, pita od jabuka – obavezno prijavljivanje u agenciji)
  • Lične troškove putnika
  • Obavezno putno zdrastveno osiguranje 120 din.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Stella Maris